Фонд держмайна має намір боротися із заниженням оцінки нерухомості

Опубліковано проект наказу ФДМ «Про внесення змін до Порядку ведення єдиної бази даних звітів про оцінку».
Фонд держмайна має намір боротися із заниженням оцінки нерухомості
Alex Skobe / unsplash.com

Фонд державного майна (ФДМ) хоче ретельніше контролювати звіти про оцінку нерухомості необхідної для оформлення угод. Про це свідчить проект наказу ФДМ «Про внесення змін до Порядку ведення єдиної бази даних звітів про оцінку».

Про це повідомляє 100realty.ua з посиланням на текст проекту документа.

Читайте також:

Видання зазначає, що в пояснювальній записці до проекту йдеться, що в більшості випадків дії оцінювачів мотивовані отриманням додаткової винагороди від замовників оцінки за суттєве зменшення вартості нерухомості, яка визначається таким суб'єктом у звіті про оцінку, з метою зменшення бази оподаткування та мінімізації сплати податку за такі угоди . Зміни, запропоновані у Проекті, підготовлені в тісному напрямку на вдосконалення системи контролю та моніторингу Фондом даних, інформації та документів, що вносяться до Єдиної бази суб'єктами оціночної діяльності. Проектом запроваджуються детальні заходи впливу Фонду у випадках порушень вимог Порядку №658.

Крім того, повідомляється, що проект передбачає перелік вимог до оформлення звіту про оцінку в електронній формі, який вноситься суб'єктами оціночної діяльності (оцінювачами) до Єдиної бази та терміну зберігання звітів про оцінку в Єдиній базі.

Як пише видання, на думку ФДМ реалізація запропонованих положень дозволить систематизувати дії та заходи Фонду, а також упорядковують питання зупинення/відновлення доступу до Єдиної бази суб'єктам оціночної діяльності та оцінювачам.

Раніше ми писали про те, що у Верховній Раді зареєстрували законопроект №11440, який має спростити підтвердження права власності у разі відсутності доступу до документів БТІ на тимчасово окупованих територіях.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK