Українці серед лідерів із придбання нерухомості в Туреччині серед іноземців: що і де купують

За перші сім місяців 2024 року загальний обсяг продажу житла іноземцям упав на 42%, склавши 12 811 угод.
Українці серед лідерів із придбання нерухомості в Туреччині серед іноземців: що і де купують
Mark König / unsplash.com

У липні 2024 року українці опинилися на другому місці серед іноземців за кількістю придбаних об'єктів нерухомості у Туреччині. Наші співгромадяни уклали 171 договір на купівлю, поступаючись лише росіянам, які підписали 485 договорів, і випередивши німців, які придбали 162 об'єкти.

Про це повідомляє VisitUkraine.today з посиланням на дані Інституту статистики Туреччини.

Читайте також:

Зазначається, що за перші сім місяців 2024 року загальний обсяг продажу житла у Туреччині знизився на 0,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року, досягнувши 672 162 одиниць. При цьому продажі іноземцям впали на 42%, склавши 12 811 угод.

Повідомляється, що у липні 2024 року іноземцям було продано 2350 об'єктів, що на 16,1% менше у порівнянні з аналогічним місяцем 2023 року. Частка іноземців на ринку становила 1,8%. Найбільше угод було зареєстровано в Анталії (878), Стамбулі (752) та Мерсіні (218).

Видання зазначає, що лідером серед іноземців залишаються росіяни, за ними йдуть українці та німці. Таким чином, незважаючи на загальне падіння інтересу до турецького ринку нерухомості з боку іноземців, українці продовжують активно інвестувати у придбання житла у цій країні, закріпившись у трійці лідерів серед іноземних покупців. При цьому одним із найпривабливіших напрямків є апартаменти бізнес-класу в Анталії.

Раніше ми писали про те, що іноземці продовжують інвестувати у нерухомість Києва, а лідерами є турки, китайці та британці.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK