Більше половини ТЦ, зруйнованих внаслідок російських обстрілів, не відновило роботу

При цьому не всі пошкоджені торгові об'єкти відносяться до класифікації "торговий центр".
Більше половини ТЦ, зруйнованих внаслідок російських обстрілів, не відновило роботу
Carl Raw / unsplash.com

З початку повномасштабного російського вторгнення на сьогоднішній день в Україні налічується 35 зруйнованих чи пошкоджених торгових центрів (ТЦ), 17 з яких уже відновили свою роботу.

Про це повідомляє LIGA.net з посиланням на Українську раду торгових центрів (УРТЦ).

Читайте також:

Видання зазначає, що при цьому не всі торгові об'єкти класифікують як "торговельний центр", як, наприклад, ТЦ "Адмірал" у Херсоні, який потрапив під обстріл вранці 21 серпня.

"Ми концептуально підходимо до поняття "торговельний центр", але не всі навіть великі торгові об'єкти відносимо до цієї категорії. Існує відповідна загальноєвропейська класифікація ТЦ. Наприклад, Епіцентр у Харкові або супермаркет, по якому 9 серпня 2024 року було завдано удару російськими військами в Костянтинівці Донецької області, за нашою класифікацією, у категорію торгових центрів не входять", – повідомив виданню голова УРТЦ Максим Гаврюшин.

Раніше ми писали про те, що анонсований запуск понад десяток нових торгово-розважальних центрів у 2024 році поставлено на паузу, а цей рік стане першим, коли в Україні не відкриється жоден новий ТРЦ.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK