Під час війни нардепи продовжують обростати елітною нерухомістю – ЗМІ

Землі та будинки на мільйони традиційно оформляються на родичів.
Під час війни нардепи продовжують обростати елітною нерухомістю – ЗМІ
ілюстративне фото / dp.tax.gov.ua

Під час війни у деяких народні депутати продовжує з'являтися нова нерухомість. При цьому маєтку вартістю десятки мільйонів гривень записуються на мам, тат чи тещ.

Про це повідомляє Bihus.Info у своєму новому розслідуванні.

Видання зазначає, що дружина нардепа від "Євросолідарності" Артура Герасимова у липні 2022-го оформила на себе новий маєток та приблизно 30 соток землі у Плютах під Києвом. Будинок знаходиться в ексклюзивному місці – посеред острова, де взагалі будувати житло заборонено. Раніше прокуратура збиралася позиватися до передачі земельних ділянок у приватні руки під забудову, але житло тут все одно з'явилося. Цей котедж зовсім новий, збудований на рубежі 2020-2021 років і раніше був оформлений на Тетяну Матвєєву – тещу народного депутата Герасимова.

Читайте також:

Як зазначають журналісти, у декларації Герасимова йдеться, що земля та будинок за останньою грошовою оцінкою коштували нібито менше 3 мільйонів гривень. При цьому схожа земля в Плютах коштує на ринку 12-14 тисяч доларів за сотку, а подібні площі будинку тут можуть коштувати від 500 тисяч доларів.

Також повідомляється, що поряд із Герасимовою землею та нерухомістю володіє родина народного депутата Ігоря Палиці. Батько та колишня дружина Палиці оформляли землю тут дещо раніше, у 2020-2021 роках. Нині у власності та оренді Оксани Палиці тут знаходиться понад гектар, у Петра Палиці – 30 соток. Син нардепа Захар Палиця з кінця 2023 року тут володіє не лише землею, а й великим маєтком із тенісним кортом та власним пляжем. При цьому орієнтовна вартість землі Палиць тут може сягати 75 мільйонів гривень. Однак, незважаючи на те, що Ігор Палиця вважається одним із найбагатших народних депутатів, у його декларації майже нічого немає. Депутат задекларував лише оренду двох офісів та квартиру у Луцьку.

Крім того, як з'ясували журналісти, оновила квадратні метри у 2023 році та родина народного депутата від "Євросолідарності" Сергія Алєксєєва. Так, його 82-річна мати Віталія Яківна минулого року стала власницею маєтку площею понад 1 000 квадратних метрів та 75 соток землі в одному з найдорожчих місць Козина, якими зараз, судячи з декларації, користується сам народний депутат. А незадовго до цього мати Алєксєєва оформила себе як ФОП. Подібні будинки тут продають за ціною від 1-1.5 мільйона доларів, але Віталії Яківні він нібито обійшовся дешевше – 35 мільйонів гривень.

Крім того, згідно з розслідуванням, до нової будівлі після початку повномасштабного вторгнення переїхала і родина нардепа від "Слуги народу" Павла Павліша. Будинок знаходиться у котеджному містечку "Нова Ходосівка" та був завершений влітку 2022 року. Тоді схожі будинки тут коштували орієнтовно по 8 мільйонів гривень, але у декларації народного депутата взагалі не вказано вартості цієї нерухомості. А коли минулого року Павліш намагався отримати крісло судді Конституційного Суду і проходив відповідну співбесіду, члени комісії розпитували його про будинок у Ходосівці та народний депутат заявив, що назвати вартість не може, бо землю купував його батько і надалі там нібито самостійно зводив будинок .

«Якщо вірити нардепу, ділянка була придбана на початку 2022-го, а менш як за півроку будівництво 200-метрового котеджу вже було завершено. Цікаво, що за інформацією з профільних сайтів, що займаються продажем нерухомості, у Новій Ходосівці не можна просто придбати земельну ділянку, лише разом із котеджем», - резюмує видання.

Раніше ми писали про те, що на землях Національної академії аграрних наук колишні чиновники Держзему та Генпрокуратури будують котеджне містечко.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK