Українці можуть покращити житлові умови: скільки родин уже скористалися програмою "єОселя"

Програма доступного іпотечного кредитування "єОселя" стартувала 1 жовтня 2022 року та зараз має попит серед українців.
Українці можуть покращити житлові умови: скільки родин уже скористалися програмою "єОселя"
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Понад 13 тисяч українських родин покращили житлові умови за два роки роботи програми доступного іпотечного кредитування "єОселя". Більш ніж половина з них - родини військовослужбовців та правоохоронців. За цей час сума виданих кредитів у межах програми сягнула понад 21 мільярд гривень, повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

"Можливістю придбати житло завдяки "єОселі" скористалося понад 13 тисяч родин. Крім підтримки населення, програма в найскладніший час підтримала будівельну і суміжні галузі. Зокрема й завдяки "єОселі" в першому півріччі 2024 року виробництво будівельної продукції зросло на 37,1%", - прокоментувала перша віцепрем'єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко.

"єОселя" стала однією з найуспішніших програм доступного іпотечного кредитування за часи незалежності України. Обсяг кредитного портфеля програми у 2023 році лише на 0,06 мільярдів менше, ніж загальна сума наданих українськими банками іпотек у довоєнному 2021 році, який став найуспішнішим.  

Читайте також:

У Мінекономіки нагадали, що програма доступного іпотечного кредитування "єОселя" стартувала 1 жовтня 2022 року.

У 2023 році за програмою українці отримали 5855 кредитів на суму 8,85 мільярда гривень. Від початку 2024 року - ще 6792 кредити на 11,6 мільярда гривень.

Читайте також:

Найбільше кредитів за програмою видано в Київській області (3568) та Києві (2517). Також серед лідерів Львівщина (781 кредит), Одещина (633) та Вінниччина (610).

Раніше ми писали, що українці можуть використати сертифікат "єВідновлення" як перший внесок для іпотеки за програмою "єОселя".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK