Бензин в Україні дорожчає: Скільки коштуватиме у серпні

За словами експерта, окрім податків зростання цін на пальне штовхає і збільшення світових цін на нафту та нафтопродукти.
Бензин в Україні дорожчає: Скільки коштуватиме у серпні
Ілюстративне фото / depositphotos

Ціни на паливо в мережах АЗС протягом серпня збільшаться ще на 10%, до 55 грн на бензин і до 53-54 грн за дизельне паливо. Про це повідомив директор Консалтингової групи А-95 Сергій Куюн в ефірі телемарафону.

Читайте також:

"Оскільки ми купуємо імпортне паливо, ми почали купувати його дорожче. Якщо зважити на підвищення на світовому ринку, то вийде ще десь до 5 грн на літрі", - сказав він.

За його словами, окрім податків зростання цін на пальне штовхає і збільшення світової вартості на нафту та нафтопродукти. Упродовж останнього місяця ціна нафти зросла з 75 до 85 доларів за барель.

"Тобто, у нас був хвіст податкового потенціалу для зростання, а з'явився ще додатковий фактор у вигляді світових цін і це говорить про те, що серпень буде напруженим. Я думаю, що питання 55 грн за літр бензину і 53-54 грн за дизельне паливо це вже вирішено. Це питання тижня-десяти днів", - пояснив Куюн.

Що стосується зрідженого газу, то, на відміну від бензину та дизеля, акциз на нього не підвищився, тільки ПДВ вплинув на газ, вважає експерт. Тому, що враховує світове зростання попиту на скраплений газ, ще є потенціал зростання на 2-3 гривні за літр найближчим часом.

Раніше повідомлялося, що Україна торгуватиме електроенергію з ще однією країною Європи. Регулятор погодив умови для торгівлі електрикою між Україною та Румунією.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK