«Це катастрофа»: транспортники просять владу не підвищувати тарифи УЗ

«Укрзалізниця» хоче збільшити вартість вантажоперевезень від 11% до 19%
«Це катастрофа»: транспортники просять владу не підвищувати тарифи УЗ
Serhii Kotko Photography / facebook.com/srgktk

Федерація роботодавців транспорту України (ФРТУ) звернулася до Прем'єр-міністра України, Голови Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, керівників міністерств, голови правління АТ «Укрзалізиця», Голови Державної регуляторної служби України з проханням знизити вантажні залізничні тарифи на -20% поточного рівня за рахунок оптимізації витрат «Укрзалізниці» та вжиття заходів щодо відновлення та збільшення вантажної бази УЗ.

Про це повідомляє прес-служба ФРТУ.

Читайте також:

Зокрема, наголошується, що АТ «Укрзалізниця» підготувало та направило до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України проект Наказу, який передбачає підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення. Згідно з цим проектом тарифи на перевезення вугілля та руди підвищуються на +19%, на кокс +12%, зернові вантажі +11%.

«ФРТУ категорично не підтримує підвищення вантажних залізничних тарифів, що спричинить катастрофічні наслідки для цілих галузей економіки України, надходжень до бюджету України, втрати тисяч робочих місць і як результат негативно вплине на обороноздатність нашої Держави», – наголосили у Федерації.

Раніше ми писали про те, що за 8 місяців 2024 року залізничним транспортом перевезено 118 млн 440 тис. т вантажів, що на 24,3% більше, ніж за відповідний період минулого року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK