На українсько-польському кордоні утворилися автомобільні черги: У чому причина

Незважаючи на дуже довгі черги, українці охоче їдуть до Польщі, щоби купити машину.
На українсько-польському кордоні утворилися автомобільні черги: У чому причина
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Громадяни України користуються тимчасовим скасуванням митних платежів за машини, що ввозяться з ЄС. Унаслідок чого на польсько-українському кордоні утворилися величезні автомобільні черги. Про це пише Польське радіо.

Йдеться про скасування ввізного мита, податку на додану вартість та акцизу. Відповідні законодавчі положення діятимуть до 25 травня.

Читайте також:

Зазначається, що на пункті перетину кордону в Будомирі близько двох тисяч автомобілів чекають на оформлення. При цьому на інших пунктах перетину - по кілька сотень. Незважаючи на дуже довгі черги, українці охоче їдуть до Польщі, щоби купити машину.

"Ми стоїмо вже з дванадцятої години ночі, стоїмо тут дванадцять годин і чекаємо, що буде далі. Не знаю. Хороша можливість, дуже вигідна. Це видно з того, наскільки велика черга. Менші мита, і майже безоплатно це можна вивезти за кордон. Дешеві автомобілі, а в Україні таких автомобілів немає”, - кажуть люди.

Раніше ми писали, що станом на 14 травня в Україну завезли 80 тисяч автомобілів у рамках закону про безкоштовне розмитнення "євроблях".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK