Податок на корів та свиней: яка країна перша в ЄС зобов'яже фермерів платити за викиди сільського господарства.

Новий податок набуде чинності з 2030 року.
Податок на корів та свиней: яка країна перша в ЄС зобов'яже фермерів платити за викиди сільського господарства.
Monika Kubala / unsplash.com

Уряд Данії став першим у Європі, який погодив податки на викиди сільського господарства. Згідно з його рішенням, з 2030 року данські фермери платитимуть 16 євро за метричну тонну викидів в еквіваленті вуглекислого газу.

Про це повідомляє «Кореспондент» із посиланням на пост міністра економіки Данії Стефані Лозе у соцмережі Х.

Зазначається, що, за повідомленням датського міністра, з 2030 року фермери мають платити 120 датських крон (16 євро) за метричну тонну викидів в еквіваленті вуглекислого газу, а з 2035 року ставка зросте до 300 крон (40 євро).

Читайте також:

Крім того, за словами Лозе, датський уряд також виділить 5,3 мільярда євро на заліснення 250 тисяч гектарів сільськогосподарських земель до 2045 року, відведе 140 тисяч гектарів низовин до 2030 року і викупить певні фермерські господарства для скорочення викидів азоту.

Видання зазначає, що Данія є одним із найбільших експортерів свинини та молочних продуктів у світі. За прогнозами, до 2030 року на сільське господарство припаде 46% викидів у країні.

У той же час, як повідомляється, рішення датського уряду ще повинен схвалити парламент, який збереться після літніх канікул.

Раніше ми писали про те, що в Україні напрацювали алгоритм дій для звільнення від оподаткування власників земельних ділянок, на яких розташовані фортифікаційні споруди.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK