Українці вимагають переглянути Національну стратегію доходів

Петицію, яка захищає платників податків, на сайті Кабміну підписало понад 25 тисяч, необхідних для розгляду.
Українці вимагають переглянути Національну стратегію доходів
ілюстративне фото / Соцсети

Національна стратегія доходів на 2024-2030 роки викликає значне занепокоєння в українців, оскільки документ готувався без залучення громадськості, бізнесу і аналітичної спільноти та обмежує права платників податків.

Про це свідчить петиція, розміщена на сайті Кабміну.

Читайте також:

Підписанти озвучили ключові вимоги, а саме:

  1. Наділення фіскалів повноваженнями судової та правоохоронної системи. викликає подив і неприйняття Подібні пропозиції Міністерства фінансів України мають бути усунені зі стратегічних документах, як помилкові та шкідливі.
  2. Звуження використання спрощеної системи оподаткування. Тільки після виконання пріоритетних за масштабом завдань (викорінення практики презумпції вини та якісного перезавантаження, митниці, податкової та Бюро економічної безпеки) ставити на порядок денний питання перегляд використання спрощеної системи оподаткування, яка на сьогоднішній день є єдиним податковим режимом, де у відносинах держава-платник податків не порушується презумпція невинуватості платника податків
  3. Розширення дискреційних можливостей для інституційно слабких фіскальних органів судової та правоохоронної системи. Нацстратегію слід спрямувати на вилучення з податкових і митних практик надмірних дискреційних функцій..
  4. Міжнародні стандарти податкового обліку. Пропонується Мінфіну ретельніше опрацювати питання переведення українського податкового обліку ще до моменту вступу України до ЄС. Це сприятиме викоріненню практики презумпції провини у податковому та митному адмініструванні, оскільки міжнародні практики податкового обліку є набагато дружнішими щодо платників податків, порівняно з національними стандартами обліку.

«З огляду на викладене звертаємося з вимогою переглянути Національну стратегію доходів на 2024-2030 роки після публічних консультацій з бізнес-асоціаціями та громадськістю», – пишуть автори петиції.

Раніше ми писали про те, що зараз Кабінет Міністрів не обговорює питання підвищення податків в Україні.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK