США закликали Україну боротися з контрабандою, а не підвищувати податки

Спецпредставниця США з економічного відновлення України Пенні Пріцкер дала рекомендації Кабміну.
США закликали Україну боротися з контрабандою, а не підвищувати податки
Пенні Пріцкер та Денис Шмигаль / kmu.gov.ua

США пропонують уряду України наповнювати державний бюджет за рахунок збільшення прибутку шляхом реформування митниці та боротьби із сірими ринками, а не підвищенням податків.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на слова спеціального представника США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер під час брифінгу.

Читайте також:

Видання зазначає, що спецпредставниця вважає, що уряду України вирішувати, звідки брати доходи, але вона з послом США Бріджіт Брінк пропонувала зосередитися не на підвищенні податків, а на реформі митниці та боротьбі із сірими ринками.

«У вас є доходи, які ви не отримуєте і які ви маєте отримати сьогодні. Зосередимося спочатку на цьому», – заявила Пенні Пріцкер.

Видання повідомляє, що, за її словами, для цих цілей пропонується реформа митниці шляхом цифровізації, що дозволило б запобігти будь-якій корупції.

«На сірих ринках сигарет, алкоголю чи електроніки, яку можна продати на великому ринку, також є величезне джерело доходу. І тому ми заохочували український уряд зосередитися на цьому в першу чергу», – наголосила Пріцкер.

Раніше ми писали про те, що, на думку міністра фінансів Сергія Марченка, підвищення ставки військового збору із зарплат українців з 1,5% до 5%, а також його поширення на юридичних осіб (1% від обороту) та на окремі операції фізичних осіб (з 5 до 30%) – справедливий крок під час війни для фінансування Сил оборони.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK