З зарплат учителів, лікарів та бюджетників братимуть 5% податку, - Южаніна

Підняття ставки військового збору з 1,5% до 5% означає, що з зарплати всіх лікарів, учителів, бюджетників будуть брати вже 5% податку.
З зарплат учителів, лікарів та бюджетників братимуть 5% податку, - Южаніна
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Після підвищення податків в Україні з зарплат учителів, лікарів та бюджетників братимуть не 1,5% військового збору, а 5% податку. Про це розповіла в ефірі КИЇВ24 народна депутатка з фракції "Європейська солідарність" Ніна Южаніна.

Читайте також:

"Підняття ставки військового збору з 1,5% до 5% означає, що з зарплати всіх лікарів, учителів, бюджетників будуть брати вже 5% податку. Я вчора бачила інтерв'ю різних громадян, які говорять, що для них відчутно це", - розповіла вона.

Як пояснила нардепка, українці й надалі отримуватимуть "чисту" заробітну плату, якою вона була до введення змін. Просто роботодавець буде збільшувати фонд оплати праці та сплачувати за працівника податок.

Читайте також:

"Щодо приватного сектору економіки, тут влада не врахувала дефіцит робочої сили на підприємствах. Якщо людина отримувала на руки "чисту" заробітну плату, то вона такою і буде. Просто роботодавець буде збільшувати фонд оплати праці, сплачувати за працівника податок. А це зменшить результат до видаткування такої юридичної особи", - додала Южаніна.

Раніше ми писали, що 17 вересня Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроєкт №11416-д про збільшення податків.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK