Систему міжнародних пересилок в Україні може очікувати колапс: причини

Наслідками для країни стануть збільшення тіньової економіки, контрабанди та корупції.
Систему міжнародних пересилок в Україні може очікувати колапс: причини
Shutter Speed / unsplash.com

У разі ухвалення законопроекту про оподаткування посилок вартістю нижче 150 євро на систему міжнародних пересилок в Україні може очікувати логістичний колапс.

Про це написав співвласник "Нової пошти" Володимир Поперешнюк у себе у Фейсбук.

На його думку, ідея обкласти зборами міжнародні посилки – найгірша з усіх, які можна було б вигадати.

Читайте також:

Зокрема, Поперешнюк навів низку аргументів проти зниження податкового порога, а саме:

Негативний фіскальний ефект від оподаткування посилок.

«Це може звучати смішно, але факт – зараз держава витрачає більше коштів на митно-податкові процедури, ніж отримує їх із оподаткування посилок. Причина у співвідношенні собівартості митних процедур та вартості самих посилок. І це ще йдеться про «дорогі» посилки від 150 євро. А після зниження податкового порогу до митного конвеєра потраплять ще дешевші посилки, тому збитки для бюджету зростуть» - зазначив бізнесмен.

Логістичний колапс.

«Зараз ми розмитнюємо лише 2% посилок, хоча митні процедури надходить кожна посилка, тому втрати часу становлять майже добу. Не треба бути провидцем, щоб побачити логістичний колапс та шалені затримки доставки, якщо під податок потраплять усі посилки» - вважає Поперешнюк.

Електоральні втрати.

«Досі всі податкові інновації стосувалися лише бізнесу. Але з моменту впровадження нових податків на посилки всі прикраси податкового сервісу на своїх спинах відчують мільйони фізичних осіб. Що додасть державі до фінансових збитків ще й електоральні», - написав співвласник НП.

Натомість він запропонував боротися з тіньовою економікою.

«Думаю, цих причин достатньо, щоб відкинути ідею оподаткування посилок як безглузду та шкідливу для всіх. Я вже не говорю про наші власні витрати на митні процедури і втрати часу і грошей для мільйонів українців, для всієї економіки. Обов'язково збільшиться тінь, контрабанда та корупція», – наголосив Володимир Поперешнюк.

Також виходом із ситуації він бачить у піднятті безмитного порога до 1000 доларів та спрощення митних процедур.

Раніше ми писали про те, що у Верховній Раді України вже працюють над законопроектом щодо скасування митних пільг для міжнародних посилок.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK