Кабмін затвердив перелік обладнання, звільненого від ПДВ та ввізного мита

До таких товарів належать нафта та нафтопродукти, гідравлічні турбіни, насоси, двигуни та генератори, електрогенераторні установки, трансформатори, акумулятори.
Кабмін затвердив перелік обладнання, звільненого від ПДВ та ввізного мита
Ілюстративне фото / mev.gov.ua

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою затверджено розроблений Міністерством енергетики перелік енергетичного обладнання та інших товарів для відновлення об'єктів енергетичної інфраструктури, що звільняються від ПДВ та ввізного мита в разі ввезення в Україну в рамках угод, фінансування за якими здійснює Фонд підтримки енергетики України. Про це повідомила пресслужба Міненерго.

Читайте також:

Так, до таких товарів належать нафта та нафтопродукти, гідравлічні турбіни, різноманітні насоси, двигуни та генератори, електрогенераторні установки, трансформатори, акумулятори, електричне обладнання, електрична апаратура, транспортні засоби, зокрема вантажні автомобілі та самохідну техніку, інструменти та інші товари, необхідні для відновлення пошкодженої енергетичної інфраструктури.

Також цією постановою затверджено розроблений порядок підтвердження операцій із ввезення товарів в Україну, що стосується угод, фінансованих за рахунок Фонду підтримки енергетики України.

За словами міністра енергетики Германа Галущенка, звільнення від податкового та митного навантаження на енергетичне обладнання та інші товари, які ввозяться за рахунок донорської допомоги, сприятиме пришвидшенню відновлення енергетичної інфраструктури, що постраждала внаслідок ворожих атак.

Читайте також:

"Це допоможе забезпечити стабільне проходження опалювального сезону, підтримати надійне енергопостачання громадян України, бізнесу та об'єктів критичної інфраструктури", - додав він.

Раніше ми писали, що тепер громадяни та бізнес можуть завозити енергообладнання в пільговому режимі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK