В Україні відновили програму кешбеку для аграріїв: у чому суть

Фермери, які купують сільськогосподарську техніку українського виробництва, отримують від держави компенсацію.
В Україні відновили програму кешбеку для аграріїв: у чому суть
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні відновлено дію державної програми підтримки українського машинобудування "Кешбек 25% на аграрну техніку". Про це повідомив заступник голови Комітету з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

Читайте також:

За його словами, перші 964 найменування с/г техніки внесені наказом Міністерства економіки України до державного реєстру програми "Кешбек 25% на аграрну техніку".

"Суть програми полягає в тому, що фермери, які купують сільськогосподарську техніку українського виробництва, отримують від держави компенсацію чверті її ціни", - пояснив Кисилевський.

Читайте також:

Він розповів, що ефективність програми "Кешбек 25% на аграрну техніку" була доведена у 2017-2021 роках, коли обсяг виробництва в аграрному машинобудуванні подвоївся.

Після вторгнення РФ програму було на два роки заморожено. Але з 2024 року вона знову діє. У держбюджеті України на неї передбачено 1 млрд грн.

Читайте також:

Посадовець зазначив, що державна підтримка випуску сільськогосподарської техніки дуже важлива з двох причин:

  1. Це створює додатковий попит і робочі місця в цій галузі, адже нова українська техніка стає більш привабливою по ціні, ніж навіть б/в імпортна.
  2. Кожне підприємство аграрного машинобудування дає роботу десяткам своїх підрядників та партнерів.

Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів доповнив чинний порядок використання коштів держбюджету на підтримку фермерських господарств новими напрямами.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK