Посилення покарання для ухилянтів: Рада підтримала законопроєкт у першому читанні

Верховна Рада посилила покарання для ухилянтів і дозволила служити в ЗСУ засудженим.
Посилення покарання для ухилянтів: Рада підтримала законопроєкт у першому читанні
Верховна Рада України / Getty Images

У середу, 10 квітня, Верховна Рада України в першому читанні підтримала законопроєкт, що передбачає посилення відповідальності для громадян, які ухиляються від мобілізації. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Читайте також:

Так, парламент проголосував у першому читанні за законопроєкт №10379 про внесення змін до Кримінального кодексу та Кодексу про адміністративні правопорушення за порушення з мобілізації.

За інформацією Железняка, документ підтримали 254 народні депутати.

Читайте також:

"Оскільки питання пройшло тільки в першому читанні (а не в цілому), то по факту схвалена зараз урядова версія з усіма нормами. Вона має багато проблем. І жорстких норм. Тому всі обіцяні зміни мають тоді зайти правками до другого читання на комітеті", - зазначив нардеп.

Мобілізація засуджених

Крім того, у першому читанні підтримали законопроєкт №11079-1 про мобілізацію засуджених осіб. За проголосував 281 парламентарій.

Читайте також:

"Ті ризики по антикорупції (там є і рішення антикорупційного комітету) та по тяжким злочинам обіцяють прибрати до другого читання", - додав Железняк.

Раніше ми писали, що Комітет Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності визначився з розмірами штрафів за порушення законодавства про мобілізацію та військовий облік.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK