Сергей Квит о "могилянском поколении"

Сергей Квит о "могилянском поколении"

Dengi.ua: Дуже цікаве запитання: «Шановний Сергію Мироновичу, що буде із вступом наступного року, бо цього року, як видно, вступить немогилянське покоління зно-вників? Що чекатиме на Могилянку із цим поколінням, чи вона "спопситься", і чи будете вживати якихось заходів,аби перешкодити цьому? Дуже дякую!»

 
Сергій Квіт: Дякую, це дуже цікаве питання, воно нас дуже хвилює. В минулому році ми проводили наше тестування, хоча нам також Вакарчук заборонив це робити. Ми – державний університет, і не можемо робити щось незаконно, вся наша діяльність відбувається в рамках правил і законів України. Ми провели наше тестування, але ці бали не впливали на вступ минулого року, це був єдиний такий рік. А в цьому році ми навіть не проводимо тестування. З наступного року знову плануємо відновити нашу систему вступу повноформатно.
 
Але насправді, ми маємо деякі проблеми із тими абітурієнтами, які не складали наші тести. Треба правильно зрозуміти, це – не погані абітурієнти. Якщо ми порівняємо наших студентів, які вступили в минулому році без наших тестів, а тільки з сертифікатами ЗНО, то в порівнянні з будь-якими університетами, в середньому цей контингент набагато сильніший, ніж в будь-якому іншому вузі. Але якщо ці люди не пройшли нашого відбору, це не зовсім наш традиційний контингент, тому що вони не подолали ще чогось, що повинні були подолати. І можливо навіть найкращі оцінки – не головне, що потрібне. Тому що ми висували і завжди висуваємо специфічні вимоги до наших студентів. Вони повинні мати спроможність вчитись у нашому університеті, вони повинні мати психологічну мобільність. У нас своєрідна система навчання: людина сама формує свій навчальний план, вона сама розподіляє свій робочий час, вона дуже багато вибирає сама і повністю несе відповідальність за свій формат. У нас паралельно вона практично може отримати до п’яти різних освіт. Тому не кожен може в нас вчитися, і тільки категорія відмінників – не зовсім наш контингент.
 
Тому дійсно, ця проблема є, і ми відстоюємо нашу систему вступу. Я сподіваюсь, що в наступному році вона буде відновлена в повному форматі.

Выпускникам каких вузов платят больше?

Рейтинг вузов по юридическим специальностям



ТОП-Новости

x
Для удобства пользования сайтом используются Cookies. Подробнее...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознакомлен(а) / OK