В Україні спростили механізм визначення сімейного кола військових, які мають право на допомогу

Кабмін спростив правила визначення членів родини військових для отримання виплат.
В Україні спростили механізм визначення сімейного кола військових, які мають право на допомогу
Ілюстративне фото / Getty Images

В Україні спростили механізм визначення родинного кола військовослужбовців, які мають право на отримання грошового забезпечення або допомоги. Кабінет Міністрів вніс зміни до постанов від 30.11.2016 №884 і від 28.02.2022 №168. Про це повідомляє Мінреінтеграції.

Читайте також:

Як пояснили в міністерстві, ці документи визначають порядок виплат військовослужбовцям та їхнім сім'ям під час дії воєнного стану.

"Проєкт змін розробили з метою спрощення порядку визначення кола осіб, які мають право на отримання грошового забезпечення або допомоги", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Відтепер визначено чіткий перелік державних органів, що мають право на отримання інформації щодо осіб, які мають право на отримання грошового забезпечення військовослужбовців.

Йдеться про Міноборони, СБУ, Службу зовнішньої розвідки, ГУР, Головне управління Національної гвардії, Держприкордонслужбу, Управління державної охорони, Адміністрацію Держспецзв'язку, Адміністрацію Держспецтрансслужби. 

Читайте також:

"Це дозволить оперативно визначати родинне коло осіб військовослужбовців, які мають право на отримання грошового забезпечення або допомоги", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, що сім'я кожного загиблого військовослужбовця має право на отримання одноразової грошової допомоги (ОГД) у розмірі 15 млн гривень.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK