Небезпечно для здоров'я: українцям розповіли, де не варто купувати продукти

Єдиними офіційними місцями для торгівлі харчовими продуктами є продовольчі магазини та агропродовольчі ринки.
Небезпечно для здоров'я: українцям розповіли, де не варто купувати продукти
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Українцям варто уважніше ставитись до місць, де вони купують продукти. Найбільше небезпека чатує на стихійних ринках. Про це попередили в Держпродспоживслужбі.

Читайте також:

"Вкотре наголошуємо, що продукти, які продаються в непризначених для цього місцях, з необладнаного належним чином автотранспорту в антисанітарних умовах, які не пройшли ветеринарно-санітарної експертизи, це потенційна небезпека для здоров'я споживачів", - йдеться в повідомленні.

Єдиними офіційними місцями для торгівлі харчовими продуктами є продовольчі магазини та агропродовольчі ринки.

Читайте також:

У магазинах за умови реалізації товарів несе відповідальність суб'єкт господарювання. На ринку продавати власні продукти можуть як юридичні, так і фізичні особи, у разі, якщо вони мають при собі, зокрема, висновок лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.

Зазначається, що адміністрація (власник) ринку надає торгові місця лише після одержання висновків лабораторії про їхнє епізоотичне, ветеринарно-санітарне благополуччя та якість.

Читайте також:

Лабораторія не несе відповідальності за реалізацію продукції, що не пройшла ветеринарно-санітарної експертизи. Відповідальність за реалізацію такої продукції несе адміністрація (власник) ринку відповідно до законодавства.

Згідно зі статтею 160 Кодексу України про адміністративні правопорушення торгівля "з рук" на вулицях, площах, у дворах, під'їздах, скверах і в інших невстановлених місцях тягне за собою накладення штрафу від 1 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також:

"Стихійна торгівля існує доти, доки на неї є попит. Тож будьмо свідомими та обираймо безпечне харчування", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, що іноді на полицях магазинів в Україні може стояти товар, у якого минув термін придатності. Якщо ви не звернули увагу на дату та купили прострочені продукти, слід знати, як діяти в ситуації, що склалася.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK