Розмитнення авто в "Дії": Рада проголосувала за законопроєкт у першому читанні

Після ухвалення законопроєкту в цілому для розрахунку ціни розмитнення використовуватимуть лише сталі характеристики авто, на які не зможе вплинути людина.
Розмитнення авто в "Дії": Рада проголосувала за законопроєкт у першому читанні
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У середу, 24 квітня, Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроєкт, який дасть можливість розмитнювати автівки в "Дії". За проголосували 269 депутатів. Про це повідомила пресслужба Мінцифри.

Читайте також:

"Це дозволить прибрати людський фактор та корупцію з процесу розмитнення та зробити його максимально прозорим та зручним", - йдеться в повідомленні.

За інформацією відомства, щороку через непрозоре розмитнення автівок Україна втрачає $50-150 млн. Після ухвалення законопроєкту в цілому для розрахунку ціни розмитнення використовуватимуть лише сталі характеристики авто, на які не зможе вплинути людина. Інформація про вартість буде перевірятися в базі історичних даних.

Читайте також:

Базу сформує Мінцифра на основі даних митниці. У системі буде митна вартість нових легкових автомобілів, які проходили митне оформлення в Україні з 2007 року, з деталями: марка, модель, рік випуску, тип і об'єм двигуна. Усе це дозволить автоматично розрахувати справедливу митну вартість для автівки.

Крім того, увесь процес розмитнення буде онлайн та триватиме не більше години. Користувачу достатньо буде авторизуватися в "Дії", обрати потрібний сервіс і ввести VIN-код, фактурну вартість автомобіля та додаткові відомості про авто. 

Читайте також:

"Дія" розрахує митні платежі на основі цих даних і сформує митну декларацію. Користувачу залишиться перевірити її та підписати. Після цього "Дія" передасть декларацію до митниці. Далі відбувається пошук вартості авто за заданими параметрами у Базі даних та можливе коригування в чітко визначених випадках. Потім користувач має сплатити митні платежі, банк перерахує ці кошти на рахунок митниці, й автомобіль може перетинати кордон. 

Зазначається, що на черзі розгляд законопроєкту в другому читанні. 

Раніше ми писали, що народні депутати передали на розгляд Верховній Раді проєкт закону №10380, який значно зменшує людський фактор у процесі розмитнення уживаних легкових автомобілів і переносить цей процес у "Дію".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK