Санкційні активи: Фонд держмайна отримав 49% мережі Shell в Україні

Це санкційне майно росіянина Худайнатова, якому належали 49% ТОВ "Альянс Холдинг". Компанія керує українською мережею АЗС під брендом Shell.
Санкційні активи: Фонд держмайна отримав 49% мережі Shell в Україні
Ілюстративне фото / Getty Images

В управління Фонду державного майна перейшло 49% мережі АЗС Shell в Україні. Про це повідомила пресслужба ФДМУ.

Читайте також:

"Це санкційне майно росіянина Едуарда Худайнатова, якому належали 49% ТОВ "Альянс Холдинг". Компанія керує українською мережею автозаправних станцій під брендом Shell", - йдеться в повідомленні.

Крім того, ФДМУ передано 100% частки в статутному капіталі ТОВ "Нафтова компанія "Альянс-Україна", що володіє нафтобазою та нерухомістю.

Читайте також:

Як розповіли в пресслужбі, Едуард Худайнатов, колишній топ-менеджер російської державної компанії "Роснефть", є власником "Незалежної нафтогазової компанії". У червні 2022 року він потрапив під санкції Європейського Союзу, у жовтні 2022 року - під санкції України.

Цього року Вищий антикорупційний суд України постановив стягнути його корпоративні права в українських компаніях у дохід держави.

Читайте також:

"Наразі ФДМУ здійснює процес очищення цих активів від арештів та заборон з метою реєстрації права власності за державою. Отримані від продажу санкційного майна кошти будуть спрямовані до Фонду ліквідації наслідків збройної агресії", - додали у відомстві.

Раніше ми писали, що Укрнафта почала ребрендинг автозаправних комплексів Glusco, які отримала до управління за рішенням Кабінету Міністрів України.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK