Україна та Бразилія мають намір збільшити товарообіг між країнами

Україна та Бразилія планують розширити торговельні відносини.
Україна та Бразилія мають намір збільшити товарообіг між країнами
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Україна та Бразилія планують інтенсифікувати економічне співробітництво й збільшити товарообіг між країнами. Про це йшлося під час відеозустрічі між першим віцепрем'єр-міністром, міністром економіки України Юлією Свириденко та віцепрезидентом, міністром розвитку, промисловості, торгівлі та послуг Бразилії Жеральдо Родрігесом Алкімном Фільо, передає пресслужба Мінекономіки.

Читайте також:

Зазначається, що українська сторона презентувала можливості для бразильського бізнесу щодо співпраці з українськими підприємцями.

"Стале економічне зростання навіть на фоні війни проти РФ, а також статус України як країни-кандидата на членство в ЄС відкриває перед іноземними інвесторами гарні перспективи для виходу на європейські ринки. Домовились, що наші уряди інтенсифікують поглиблення взаємовигідного економічного співробітництва та працюватимуть над збільшенням товарообігу між Україною і Бразилією. Ми маємо схожі погляди на асортимент продукції, торгівлю якими треба збільшувати", - розповіла Свириденко.

Читайте також:

Також сторони обговорили можливості для проведення подальших особистих двосторонніх зустрічей та окреслили економічні теми для майбутнього обговорення.

Раніше ми писали, що за перший квартал 2024 року товарообіг України становив $26 млрд. У січні-березні в країну імпортували товари на суму $16 млрд, а експортували - на суму $10 млрд.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK