Стало відомо, скільки працівників культури та медіа мають бронювання від мобілізації

Кандидатів на бронювання окремо розглядають комісія МКІП, Генеральний штаб ЗСУ та Мінекономіки.
Стало відомо, скільки працівників культури та медіа мають бронювання від мобілізації
Український народний хор України ім. Г. Г. Верьовки. Ілюстративне фото / t.me/mkipu

Станом на 9 квітня 2024 року в Україні бронювання від мобілізації отримали 1150 діячів сфери культури та трохи більше ніж 700 працівників медіа. Про це повідомили в Міністерстві культури та інформаційної політики.

Читайте також:

Зазначається, що з моменту ухвалення Порядку бронювання військовозобов'язаних під час дії воєнного стану 27 січня 2023 року документ не зазнав жодних змін. 

У міністерстві пояснили, що кандидатів на бронювання, без яких функціонування окремих підприємств є неможливим, окремо розглядають комісія МКІП, Генеральний штаб ЗСУ та Мінекономіки.

Станом на 9 квітня статус заброньованих по всій країні отримали лише 1150 працівників сфери культури та трохи більше 700 медійників, додали в МКІП.

Читайте також:

"Люди критично важливі культурі. Культура та медіа критично важливі державі. Відповідальна влада має не тільки про це говорити, але й своїми виваженими та професійними рішеннями забезпечувати нашу стійкість і на фронті, і в тилу", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що канали телемарафону "Єдині новини" підтвердили статус критично важливих підприємств щодо функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Таким чином їхні працівники підлягають бронюванню від мобілізації.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK