В Україні офіційно з'явилася нова професія: що відомо

Відомості щодо професійного стандарту "Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб" внесено до Реєстру кваліфікацій.
В Україні офіційно з'явилася нова професія: що відомо
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні офіційно з'явилася професія "Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб". Відомості щодо неї внесено до Реєстру кваліфікацій. Про це повідомив заступник міністра у справах ветеранів Максим Кушнір.

Читайте також:

Як пояснили у відомстві, цей професійний стандарт розроблено з метою запровадження в Україні професійного супроводу ветеранів і ветеранок війни, членів їхніх сімей та родин загиблих воїнів на шляху переходу від військової служби до цивільного життя.

"Усі потреби, що виникають у ветеранів та ветеранок у рамках переходу від військової служби до цивільного життя, повинні знаходити фахову підтримку та допомогу, яка може бути забезпечена саме таким фахівцем із супроводу. Насамперед йдеться про індивідуальний професійний супровід, спрямований на допомогу нашим захисникам та захисницям в отриманні ними, зокрема, реабілітаційних, психологічних, освітніх та інших послуг", - зазначив Кушнір.

Зокрема, фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб надаватиме роз'яснення щодо можливостей, прав, гарантій, пільг, отримання публічних (електронних публічних), соціальних, освітніх, реабілітаційних, психологічних та інших послуг. Наприклад, з питань оформлення відповідних документів тощо.

Читайте також:

До Національного класифікатора України ДК 003:2010 "Класифікатор професій" професію "Фахівець із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб" (код КП 2446.2) внесено в розділ "Професіонали", група "Професіонали в галузі соціального захисту населення".

Раніше ми писали, що на ринку праці в Україні з'явилися 42 нові професії, зокрема у сфері ІТ, охорони здоров'я, а також у соціальній, фінансовій. Відповідні зміни були внесені до Класифікатора професій.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK