Під загрозою буде не лише Україна: Кулеба розповів про ризики заморожування війни

Очільник МЗС України закликав світ не допустити, щоб Росія змогла заморозити війну в нашій державі.
Під загрозою буде не лише Україна: Кулеба розповів про ризики заморожування війни
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба / facebook.com/dmytro.kuleba

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив на важливості збереження та збільшення міжнародної підтримки задля досягнення стратегічної мети перемоги України й захисту всієї Європи від російського терору. Про це очільник МЗС заявив на заході німецького аналітичного центру Zentrum Liberale Moderne.

Читайте також:

Міністр застеріг від надання державі-агресору можливості заморозити конфлікт та використати паузу для відновлення сил.

Він нагадав слова Президента України Володимира Зеленського про те, що якщо дати РФ паузу та не підвищувати тиск, до 2028 року вона відновить свій військовий потенціал і буде готовою до нової хвилі агресії.

Читайте також:

"Якщо піти за таким небезпечним сценарієм, рівень пропаганди в Росії лише зростатиме за ці чотири роки; ненависть до України, інших країн Європи, інших народів буде надалі збільшуватися; російська ультранаціоналістична, фашистька, реваншистська риторика стане ще більш отруйною. Чи за таких умов хтось справді вірить, що лише Україна буде під загрозою нової хвилі агресії в 2028 році?" - сказав Кулеба.

Він підкреслив, що лише нищівна поразка в Україні здатна протверезити Росію. 

Читайте також:

"Ми всі маємо усвідомлювати, що на кону. Цілі Кремля набагато ширші за Україну. Разом ми здатні уникнути гіршого сценарію. Це важкий, але досяжний шлях. Шлях до перемоги України. Давайте працювати разом, щоб тримати браму Європи зачиненою та захищеною від російського терору. Це забезпечить десятиліття миру та процвітання на європейському континенті", - наголосив очільник МЗС України.

Нагадаємо, за словами керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, Росія може вести війну проти України максимум до 2026 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK