Кулеба розповів, що могла побудувати РФ за гроші, витрачені на війну проти України

За даними Forbes Ukraine, Росія витратила близько 167 млрд доларів на повномасштабну війну проти України в період із лютого 2022 року по серпень 2023 року.
Кулеба розповів, що могла побудувати РФ за гроші, витрачені на війну проти України
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба / Getty Images

РФ могла б побудувати в себе тисячі об'єктів соціальної інфраструктури за кошти, які вона витратила на війну проти України. Про це повідомив у соцмережі X (колишній Twitter) міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Читайте також:

Як написав міністр, за даними Forbes Ukraine, Росія витратила близько 167 млрд доларів на повномасштабну війну проти України в період із лютого 2022 року по серпень 2023 року. Сюди входять прямі військові витрати та втрачена техніка.

Кулеба підкреслив, що кожного тижня гинуть тисячі росіян, але їхнє життя нічого не варте для Кремля.

Читайте також:

"На ці гроші Москва могла б побудувати майже 24 000 дитячих садків по всій Росії, або понад 4500 пологових будинків, або близько 17 000 шкіл, або близько 1300 лікарень, або відновити 20% усіх доріг із твердим покриттям у Росії", - розповів він. 

Міністр зазначив, що натомість російські військові злочинці бомбардують українські дитячі садки, пологові будинки, школи та лікарні, зруйнувавши загалом майже 120 000 цивільних об'єктів, включаючи останню атаку на термінал "Нової пошти" в Харкові.

Читайте також:

"Путінська Росія - це найогидніше зло, яке світ бачив із часів Другої світової війни. Російська агресія проти України завжди була війною, яку вибрав Кремль. Путін та інші російські злочинці мають постати перед судом за свої злочини. Вони мають піти з України та зосередитися на вирішенні проблем свого народу, а не нести смерть та руйнування іншим народам", - додав очільник МЗС.

Раніше ми писали, що у 2024 році президент РФ Володимир Путін хоче витратити на армію 11 трлн рублів. Це 112 млрд дол., що майже вдвічі більше, ніж 2023 року.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK