У Норвегії запровадили суворе обмеження для українських біженців: про що йдеться

Останнім часом до Норвегії прибуло багато українських біженців із подвійним громадянством.
У Норвегії запровадили суворе обмеження для українських біженців: про що йдеться
Ілюстративне фото / Getty Images

Українцям із подвійним громадянством відмовлятимуть у тимчасовому колективному захисті в Норвегії. Про це йдеться на порталі уряду Норвегії.

Читайте також:

Міністерство юстиції та з надзвичайних ситуацій випустило чергову інструкцію для Директорату в справах іноземців (UDI), згідно з якою українці, які мають громадянство і в іншій безпечній країні, не зможуть отримати тимчасовий колективний захист у Норвегії.

Зазначається, що останнім часом до Норвегії прибуло багато українських біженців із подвійним громадянством. У розпорядженні Міністерства юстиції та з надзвичайних ситуацій зазначено, що такі особи не зможуть отримати тимчасовий колективний захист у Норвегії, якщо в них є інше громадянство в одній із країн, яку UDI вважає безпечною для заявника.

Читайте також:

"Коли українці просять захист у Норвегії, незважаючи на те, що вони також мають громадянство в таких країнах, як Угорщина, Швеція та США, це є зловживанням інститутом надання захисту", - прокоментувала міністр юстиції Емілі Енгер Мель.

Вона додала, що біженці, які прибули з тих країн, які UDI відносить до країн із прийнятним міжнародно-правовим забезпеченням прав людини, розглядаються в окремому прискореному порядку (48-годинний розгляд справи).

Читайте також:

Заяви заявників, які відповідатимуть вимогам для отримання захисту в індивідуальному порядку, розглядатимуться за звичайною процедурою.

Раніше ми писали, що українці, які їдуть на батьківщину, ризикують втратити дозвіл на проживання в Норвегії.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK