Україна та Японія підписали понад 50 документів про співпрацю: про що домовилися

За словами Шмигаля, Японія має стати одним із лідерів українського відновлення та інвестицій в нашу економіку.
Україна та Японія підписали понад 50 документів про співпрацю: про що домовилися
Денис Шмигаль та прем'єр-міністр Японії Фуміо Кішіда / kmu.gov.ua

У рамках Конференції з економічного розвитку та відновлення, що проходить у Токіо 19 лютого, Україна та Японія підписали 56 документів про співпрацю. Про це йдеться на урядовому порталі.

Читайте також:

Серед документів міжурядові угоди, меморандуми, домовленості між бізнесами та представниками місцевої влади.

Зокрема, підписано міжурядову конвенцію про уникнення подвійного оподаткування, що надзвичайно важливо для японського бізнесу, який планує нові проєкти в Україні.

Читайте також:

Більше десятка домовленостей про підтримку відбудови України досягнуто з потужними японськими організаціями: JICA, JETRO, Експортно-кредитним агентством NEXI та Японським банком міжнародного співробітництва.

Підписано грантові угоди щодо реалізації програм відновлення, а також низку документів між Міністерством аграрної політики та продовольства України та японськими компаніями, які передбачають надання Україні різної сільгоспотехніки та обладнання.

Читайте також:

Підписаний Міжурядовий меморандум про співробітництво у сфері освіти та технологій.

Крім того, "Нафтогаз" домовився про проект у сфері вітроенергетики. Оператор газотранспортної системи України підписав Меморандум щодо підготовки до модернізації газокомпресорних станцій.

А також підписано документи у сфері енергетики, телекомунікацій, інфраструктурного будівництва та екології.

Читайте також:

"Японія вже показала лідерство щодо фінансової підтримки України. Тепер Японія має стати одним з лідерів українського відновлення та інвестицій в нашу економіку", - зазначив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Раніше ми писали, що уряд України вивчає досвід японської модернізації для того, щоб у світі з'явилося "українське економічне диво", а також аналізує все те, що дозволило економіці Японії ввійти до п'ятірки найбільших у світі.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK