Отримати фінансові послуги в Україні стане ще простіше: у НБУ дали пояснення

Йдеться про комплексне передавання копій електронних документів та/або окремих даних, що містяться в них, сформованих за допомогою застосунку "Дія".
Отримати фінансові послуги в Україні стане ще простіше: у НБУ дали пояснення
Національний банк України / flickr.com

Національний банк і Міністерство цифрової трансформації України запускають спільний проєкт, який значно спростить обмін документами між банками, їхніми клієнтами та держателями державних реєстрів. Це зробить послуги для громадян, що надаються банками, зручнішими та доступнішими, повідомила пресслужба регулятора.

Читайте також:

Як пояснили в НБУ, йдеться про комплексне передавання копій електронних документів та/або окремих даних, що містяться в них, сформованих за допомогою застосунку "Дія" (тобто "комплексний шеринг").

Відповідну постанову уряд України ухвалив 13 квітня 2024 року.

"Реалізація моделі "комплексного шерингу" дасть змогу значно спростити та прискорити процес отримання фінансових послуг, зекономити час та операційні витрати банківських установ. Адже користувачі зможуть надсилати через "Дію" не лише копії і дані цифрових документів, а й довідок про доходи, ОК-5, ОК-7 за один раз", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Зазначається, що такий підхід забезпечує високий рівень конфіденційності, захисту персональних даних та запобігання неправомірному їх використанню.

Також передбачається, що модель сприятиме:

  • забезпеченню безперервної роботи фінансової системи в умовах воєнного стану, створюючи для клієнтів додаткові можливості в зручному отриманні фінансових послуг;
  • пожвавленню кредитування завдяки оптимізації процесу надання клієнтом інформації про себе до банку з метою отримання фінансових послуг, а також перевірки банком наданих клієнтом даних.

Читайте також:

Крім того, ініціатива Національного банку та Міністерства цифрової трансформації щодо "комплексного шерингу" матиме позитивний вплив на розвиток публічних послуг, зокрема у фінансовій сфері, та цифрової трансформації України загалом.

Раніше ми писали, що в березні 2024 року в Україні кількість учасників небанківського фінансового ринку зменшилась до 1056 (у лютому було 1060). Кількість банків не змінилася й становила 63.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK