Україна та ОАЕ підписали історичний документ: у Мінекономіки розповіли деталі

Україна та ОАЕ завершили переговори щодо угоди про всеосяжне економічне партнерство.
Україна та ОАЕ підписали історичний документ: у Мінекономіки розповіли деталі
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Україна та Об'єднані Арабські Емірати підписали спільну заяву про завершення переговорів про угоду про всеосяжне економічне партнерство між урядами двох країн. Про це повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Читайте також:

"Це перша угода у найбільш економічно просунутому регіоні Близького Сходу. Вона охоплює не лише Об'єднані Арабські Емірати, але загалом регіони Затоки. Тобто це вихід не лише на ринок Еміратів, а вихід на глобальний ринок. Бо Емірати - це торговельний, економічний, фінансовий хаб. Емірати займають перші сходинки з погляду логістики торгівлі", - розповіла міністр економіки України Юлія Свириденко.

За її словами, це не класична угода ЗВТ, вона всеохоплююча, тобто включає товари, послуги, інвестиції, цифрову торгівлю та інше. 

Читайте також:

Після підписання зазначеної заяви сторони розпочнуть юридичну вивірку проєкту угоди, а також внутрішньодержавні процедури, необхідні для підписання угоди про всеосяжне економічне партнерство між урядом України та урядом Об'єднаних Арабських Еміратів.

Аналіз короткострокового впливу показує, що угода може сприяти збереженню позитивного сальдо торгівлі товарами. У середньо- та довгостроковій перспективі може вплинути на зміщення траєкторії розвитку реального ВВП на 0,10%. 

Читайте також:

Серед секторів найвищі темпи приросту очікуються в транспортній сфері, а також у металургії, харчовій промисловості, зокрема борошномельному виробництві та виробництві олії. Зростання експорту металів та рослинної олії - очікуваний результат угоди.

Раніше ми писали, що Міністерство економіки України та міжнародна технологічна компанія Mastercard підписали Меморандум про співпрацю в рамках реалізації політики "Зроблено в Україні", спрямованої на підтримку українського бізнесу.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK