Підвищення комунальних тарифів в Україні: У РНБО спростували фейки про мораторій

Президент України підписав Закон №2479-ІХ, яким передбачено встановлення мораторію на підвищення тарифів на тепло для населення.
Підвищення комунальних тарифів в Україні: У РНБО спростували фейки про мораторій
Ілюстративне фото / depositphotos.com

У Центрі протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України зібрали основні фейки про підвищення комунальних тарифів та спростували їх. Відповідну інформацію було опубліковано в Telegram.

Фейк №1. "Восени для населення підвищаться тарифи на тепло вдвічі!".

Читайте також:

Правда. Президент України Володимир Зеленський підписав Закон №2479-ІХ від 29.07.2022 року, яким передбачено встановлення мораторію на підвищення тарифів на тепло для населення.

Фейк №2. "Так, цей мораторій діє лише до кінця року, а потім "заплатите" за всі місяці".

Читайте також:

Правда. Законом запроваджено мораторій протягом дії воєнного стану в Україні та шести місяців після місяця, у якому воєнний стан буде припинено або скасовано, та забороняється підвищення тарифів для населення. 

Фейк №3. "А про постачання газу забули! Зараз усе в "платіжку" включать".

Правда. Окрім заборони на підвищення тарифів за послуги на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) і послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води, мораторій діє також на послуги з розподілу природного газу.

Публікація Центру протидії дезінформації при РНБО України в Telegram
Публікація Центру протидії дезінформації при РНБО України в Telegram

Раніше ми писали, що протягом дії воєнного стану й шести місяців після його закінчення в Україні вводиться мораторій на підвищення тарифів на теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання) і послуги з постачання гарячої води для всіх категорій споживачів.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK