З 1 квітня змінюються правила ввезення гумдопомоги

Завозити гуманітарну допомогу в Україну з 1 квітня можна буде лише через автоматизовану систему реєстрації.
З 1 квітня змінюються правила ввезення гумдопомоги
ілюстративне фото / depositphotos.com

31 березня завершується перехідний період, коли в Україну можна було завозити гуманітарну допомогу, використовуючи паперові декларації. Про це повідомляє Мінсоцполітики.

За словами міністра соціальної політики Оксани Жолнович, паперовий документообіг буде замінено на реєстрацію документів у цифровій базі даних.

«Нові правила завезення гуманітарної допомоги в першу чергу важливі, щоб гуманітарна допомога точно доходила до тих, кому вона дійсно потрібна. Цифрова система дозволить бачити весь рух гуманітарки від потрапляння її до України до розподілу. Також система допоможе відслідковувати, що планується до завезення, впливати на цей процес через збір інформації про реальні потреби в допомозі, запобігати задвоєнню допомоги та спрямовувати її туди, де в цьому є найбільша потреба. Наприклад, типовою є ситуація, коли в одну й ту саму громаду різні організації завозять схожу допомогу, а інші громади залишаються з незакритою потребою», – наголосила міністр Жолнович.

Читайте також:

Як повідомили у міністерстві, з моменту запуску цифрової системи good.gov.ua до офіційного Реєстру отримувачів гуманітарної допомоги приєдналося понад 8 тисяч отримувачів. Усі ці організації можуть легально завозити гуманітарну допомогу. За час роботи цифрової системи в ній було сформовано понад 18 тисяч записів про вантажі та 12,5 тисяч декларацій.

Нагадаємо, раніше Мінсоцполітики запропонувало розширити список громадян, які можуть одержувати виплати для внутрішньо переміщених осіб.

 



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK