Ввезення гуманітарки: Кабмін продовжив використання паперових декларацій до 1 квітня

Це дасть змогу організаціям, які завозять гуманітарну допомогу, продовжувати свою діяльність за звичними процедурами.
Ввезення гуманітарки: Кабмін продовжив використання паперових декларацій до 1 квітня
Українці отримують гуманітарну допомогу / Getty Images

Кабінет Міністрів продовжив можливість використання паперових декларацій для ввезення гуманітарної допомоги в Україну до 1 квітня 2024 року. Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Читайте також:

"Це дасть змогу організаціям, які завозять гуманітарну допомогу, продовжувати свою діяльність за звичними процедурами", - йдеться в повідомленні.

Водночас з 1 грудня 2023 року отримувачі можуть уже почати використовувати цифровий механізм для ввезення гуманітарної допомоги. Тобто подавати декларацію онлайн із використанням Автоматизованої системи реєстрації гуманітарної допомоги. 

Триватиме перехідний період із можливістю подання паперової декларації до 1 квітня наступного року. За цей час фонди, громадські організації та інші отримувачі зможуть адаптувати свої процеси до використання цифрової системи та оцінити її переваги. 

Читайте також:

Зазначається, що з 1 грудня в отримувача немає обов'язку користуватися лише паперовим чи цифровим механізмом. Тобто організація може використовувати будь-який варіант, що потім буде відображено у звітності. 

Раніше ми писали, хто може бути отримувачем та набувачем гумдопомоги.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK