Виробництво сухого молока в Україні росте

У березні сухе молоко помітно подорожчало, бо була можливість продавати його за програмою держзамовлення за досить високою ціною.
Виробництво сухого молока в Україні росте
Иллюстративное фото / depositphotos.com

В умовах зниження попиту на готові молочні продукти переробники змушені сушити молоко, виробляючи масло. Незважаючи на зростання виробництва, є проблема з реалізацією сухого молока, що призводить до зниження цін. Про це повідомляє ІНФАГРО.

"У березні сухе молоко помітно подорожчало, бо була можливість продавати його за програмою держзамовлення за досить високою ціною. Нині цей канал практично не працює. Можливо, цікаві ще постачання сухого молока фасованого невеликою вагою, але поки що мало хто може їх запропонувати" , - пише видання.

Читайте також:

Зазначається, що споживання сухого молока промисловістю також поки що обмежене, хоча вже зростає після поновлення діяльності низки кондитерських фабрик. Крім того, починається сезон морозива, тому його виробники активніше стали закуповувати сировину, зокрема сухе молоко. Це може стримати темпи подальшого цінового падіння.

"Але справжнім виходом зі складної ситуації може бути тільки експорт, який зараз є великою проблемою. Обіцяні альтернативні (не через наші морські порти) логістичні маршрути досі нормально не запрацювали", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що ціни на огірки в Україні впали одразу на 37%. Здешевлення популярного овоча зумовлене високою конкуренцією з дешевшою імпортною продукцією.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK