Окупанти крадуть в українців зерно, олію, овочі та сільгосптехніку - Мінагрополітики

Окупанти в Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій областях вивезли близько 500 тис. тонн зернових.
Окупанти крадуть в українців зерно, олію, овочі та сільгосптехніку - Мінагрополітики
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Окрім крадіжки 500 тис. тонн зернових на тимчасово окупованих територіях України, росіяни незаконно вивезли десятки тисяч тонн олії, сотні кілограмів овочів. Також вони вкрали в українських аграріїв сільгосптехніку. Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

"Окупанти в Херсонській, Запорізькій, Луганській, Донецькій областях вивезли близько 500 тис. тонн зернових. Плюс відомо про вивезення кількох десятків тисяч тонн соняшникової олії. Безпрецедентні крадіжки продовжують відбуватися. Ми стежимо за ситуацією. Усе документуємо. Й однозначно будемо на всіх фронтах боротися за повернення вкраденого й повну компенсацію завданих збитків", - зазначив Висоцький.

Читайте також:

За його словами, зафіксовано факти крадіжок та сільгосптехніки. "Вона в наших фермерів сучасна. По GPS можна чітко відстежити, що вона поїхала на територію Росії та Криму", - наголосив перший заступник міністра.

Також він додав, що окупанти вкрали й декілька сотень кілограмів овочів в українських громад, які нині перебувають на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також:

"Крім того, у них була спроба його експортувати. Ми через МЗС України завдяки міжнародній співпраці заблокували його імпорт до наших держав-партнерів. Тож, найімовірніше, вони його якось внутрішньо використовуватимуть для своїх цілей", - пояснив Висоцький.

Раніше ми писали, що окупанти продовжують вивозити викрадене в Україні продовольство на територію РФ та окупованого Криму. Значна частина українських зернових знаходиться на суховантажах під російським прапором в акваторії Середземного моря.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK