Окупанти вивезли з Луганської області близько 100 тисяч тонн зерна

Росіяни залишають українців на окупованій території на межі голоду.
Окупанти вивезли з Луганської області близько 100 тисяч тонн зерна
Иллюстративное фото / depositphotos.com

Російські окупанти вивезли з Луганської області близько 100 тисяч тонн зерна. Цього запасу вистачило б майже на три роки, повідомили в Луганській обласній військовій адміністрації.

За словами начальника ОВА Сергія Гайдая, 100 тисяч тонн - це лише перевірені дані. Ще 30 тисяч тонн зерна знищено в Рубіжному.

Як зазначив Гайдай, річна потреба Луганщини в її межах до 24 лютого 2022 року становила 60 тисяч тонн зерна. Разом з окупованими у 2014 році територіями - 240 тисяч тонн.

Читайте також:

"Втім, понад 90% землі під потреби аграріїв було зосереджено в північній частині області, яку ворог окупував у 2022 році й де ще продовжуються бої. Саме ці території забезпечували зерновими всю область і до 2014 року. Наразі єдиним регіоном, де не розпочато посівну кампанію, є наш... Хліба немає зараз і поки що не передбачається в майбутньому. Росіяни залишають українців на окупованій території на межі голоду", - додав начальник ОВА.

Публикация Луганской ОВА в Facebook
Публикация Луганской ОВА в Facebook

Раніше ми писали, що на Херсонщині російські військові вводять рабство для фермерів. Окупанти вимагають, щоб фермери віддавали їм 70% майбутнього врожаю.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK