Ціни на цибулю в Україні почали зростати: Експерти назвали причину

Нині ціни на цибулю в Україні вже в середньому втричі вищі, ніж на початку червня минулого року.
Ціни на цибулю в Україні почали зростати: Експерти назвали причину
Иллюстративное фото / depositphotos.com

З початку тижня імпортна цибуля в Україні почала стрімко дорожчати. На українському ринку основну пропозицію ріпчастої цибулі становить імпортна продукція, зокрема польська. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

На думку експертів, зростання цін виникло через скорочення запасів цієї продукції в самій Польщі, а також через значне подорожчання логістичних послуг.

Читайте також:

"Уже сьогодні ціни на цибулю з Польщі на українському ринку озвучуються на рівні 14-18 грн/кг. Таким чином за тиждень ця продукція стала дорожчою в середньому на 30%. При цьому попит на цибулю в Україні залишається досить активним, а пропозиція цього овоча стрімко скорочується", - йдеться в повідомленні.

Аналітики додали, що запаси минулорічної цибулі в Україні майже вичерпані. При цьому продукція нового врожаю з місцевих господарств на ринок практично не надходить, оскільки Херсонська область перебуває під окупацією.

Читайте також:

"Нині ціни на ріпчасту цибулю в Україні вже в середньому в 3 рази вищі, ніж на початку червня минулого року. При цьому учасники ринку не відкидають подальшого подорожчання в цьому сегменті, яке може зберегтися до надходження на ринок цибулі нового врожаю", - підсумували експерти.

Раніше ми писали, що через окупацію південних регіонів України виникли проблеми з постачанням ранніх овочів. Але дефіцит базових продуктів харчування не очікується.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK