Корабель РФ із краденим українським зерном залишив порт Туреччини: Реакція МЗС

У зв'язку із ситуацією, що склалася, у МЗС України викликали посла Туреччини.
Корабель РФ із краденим українським зерном залишив порт Туреччини: Реакція МЗС
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Увечері 6 липня російське судно "Жибек Жоли" з краденим українським зерном випустили з турецького порту Карасу. У зв'язку із ситуацією до Міністерства закордонних справ України викликали посла Туреччини в Києві. Про це повідомили в МЗС.

"Міністерство закордонних справ та міжнародні партнери України засуджують злочинні дії РФ щодо викрадення та вивезення з української території зернових в іноземні країни. Особливо кричущим випадком стало російське судно "Жібек Жоли", яке намагалося перевезти вкрадене зерно з окупованого Бердянська до турецького порту Карасу", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

У МЗС наголосили, що завдяки оперативному втручанню України це судно не змогло розвантажити крадене та було затримане. Турецькій стороні направили запит на арешт судна та вантажу.

Проте, ігноруючи звернення української сторони, увечері 6 липня судно було відпущене, заявили у відомстві.

Читайте також:

"Українська сторона з глибоким розчаруванням сприйняла зазначену інформацію й звертається до турецької сторони з наполегливим проханням провести розслідування зазначеної ситуації та надати вичерпну відповідь на запити відповідних органів влади України, а також усіма засобами запобігти подібними випадкам у майбутньому", - додали в міністерстві.

У зв'язку із ситуацією, що склалася, у МЗС України викликали посла Туреччини в Києві.

Нагадаємо, на думку міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу, потреби в розмінуванні чорноморського узбережжя України для транспортування зерна немає. Безпечний маршрут для суден можна прокласти там, де немає мінної небезпеки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK