Україна оголосила коридори в Чорному морі для проходження суден із зерном

Офіційно оголошені коридори для суден із зерном.
Україна оголосила коридори в Чорному морі для проходження суден із зерном
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Україна випустила прибережне попередження №136/22 від 26 липня 2022 року про відкриття коридорів у Чорному морі для проходження суден із зерном. Про це повідомив керівник Інституту Чорноморських стратегічних досліджень Андрій Клименко, пише ЦТС. 

Читайте також:

"Турецькі військові кораблі зайшли до Чорного моря - 2 фрегати та підводний човен. Офіційно оголошені коридори для суден із зерном (прибережне попередження України №136/22 від 26/07/2022)", - написав Клименко.

Зазначається, що зі свого боку видання "Думська" посилається на Одеську гідрографічну станцію ODESA-NAVTEX. Вона видала документ, який визначає маршрути руху зерновозів із портів України в напрямку Босфору.

У документі вказані коридор для проходу від Румунії, місця формування караванів та інспектування суден, а також фарватери для підходу до портів "Одеса" та "Чорноморськ".

Читайте також:

"На чолі караванів підуть буксири під українським прапором. Імовірно, безпеку забезпечуватимуть турецькі фрегати типу МЕКО - F243 "Йилдірім" та F242 "Фатіх", - йдеться в повідомленні.

Крім того, у документі зазначено про те, що морякам треба бути особливо уважними через високу загрозу від мін, що дрейфують.

Раніше ми писали, що експорт зерна з території України буде проходити через три порти - "Одеса", "Південний" та "Чорноморськ". У майбутньому планують розширити їх.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK