Буряк в Україні дешевшає: Експерти назвали причину цінового спаду

Незважаючи на зниження вартості столового буряка, вона ще значно вища за рівень минулого року.
Буряк в Україні дешевшає: Експерти назвали причину цінового спаду
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні вже другий тиждень поспіль дешевшає столовий буряк. Нині основні продажі цієї продукції ведуться по 12-16 грн/кг, що в середньому на 27% дешевше, ніж тижнем раніше. Про це повідомляють аналітики EastFruit.

Як вважають оператори ринку, причиною такої цінової ситуації є надлишок пропозиції столового буряка на ринку, тоді як попит на нього досить невисокий.

Читайте також:

"На сьогодні відзначають суттєве зниження попиту на буряки, тоді як збирання цього коренеплоду практично в усіх регіонах країни ведеться досить активно. У таких умовах виробники змушені йти на поступки покупцям та знижувати відпускні ціни", - пояснили експерти.

Зазначається, що, незважаючи на зниження вартості столового буряка, вона ще значно вища за рівень минулого року. У кінці липня 2021 року цей коренеплід на українському ринку коштував у середньому в 1,6 рази дешевше, ніж сьогодні.

Раніше ми писали, що в Україні спостерігається зниження цін на овочі, проте продовжилося зростання вартості томатів. Найпоширеніші помідори сорту "Примадонна" коштують 46 грн/кг. Водночас зафіксовано дуже низькі ціни на сливи - 12-13 грн/кг.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK