Ціни на молочні продукти змінилися: Що буде з вартістю надалі

Ціни на сир чеддер порівняно з липнем не змінилися. Найімовірніше, тому, що його імпорт було здійснено раніше за старим курсом.
Ціни на молочні продукти змінилися: Що буде з вартістю надалі
Ілюстративне фото / pixabay.com

Підняття курсу долара наприкінці липня ще не встигло повною мірою вплинути на роздрібні ціни. Проте молочні продукти дещо подорожчали. Про це повідомляє аналітичний відділ Асоціації виробників молока.

Так, середня ціна на молоко 2,5% жирності станом на 1 серпня становила 36,7 грн, що на 40 коп., або 1,1%, вище ніж у липні. При цьому порівняно з 2021 роком приріст становить 9,2%. Вартість масла зросла на 20 коп. за місяць до 344,1 грн/кг, а за рік - 20,2%.

Читайте також:

Водночас ціни на сир чеддер порівняно з липнем не змінилися. Найімовірніше, тому, що його імпорт було здійснено раніше ще за старим курсом, вважають експерти.

За даними Держстату, індекс споживчих цін на молоко в червні становив 108,7%, на сир - 112,5%, а на масло - 115,6%.

"Однак слід очікувати, що до середини, у крайньому разі до кінця серпня ринок пристосується до нових умов роботи за підвищеним курсом, а на фоні сезонного скорочення сировини роздрібні ціни зростатимуть", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що хліб, молоко та м'ясо будуть дорожчати до кінця року. При цьому сезонні овочі дешевшатимуть до середини вересня.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK