Вершкове масло в Україні подорожчало: Що відбувається з ціною

Ціни внутрішнього ринку на вершкове масло зростають, незважаючи на падіння експортних.
Вершкове масло в Україні подорожчало: Що відбувається з ціною
Ілюстративне фото / depositphotos.com

За два тижні вартість вершкового масла в Україні зросла приблизно на 8-10%. Про це пише ІНФАГРО.

Експерти зазначають, що ціни внутрішнього ринку на вершкове масло зростають, незважаючи на падіння експортних. Це нормальне явище після 25% девальвації гривні в третій декаді липня.

Читайте також:

"Проте підвищення цін не було рівнозначним послабленню курсу гривні. Зростання відбувається поступово. За два тижні вартість масла на внутрішньому ринку зросла приблизно на 8-10%", - йдеться в повідомленні.

При цьому на тлі несприятливої кон’юнктури світових ринків у серпні експортні ціни на масло помітно знизилися. Однак зовнішні продажі залишаються значно вигіднішими за внутрішні.

"Левова частка українського масла останнім часом продається саме в ЄС... За рахунок налагодження поставок в ЄС у липні українським виробникам вдалося збільшити експорт масла до рекордних обсягів за останні п’ять років, далі обсяги експортних поставок мають скорочуватися", - додали експерти.

Читайте також:

Найбільші обсяги поставок у липні були в:

  • Польщу - 46%;
  • Молдову - 14%;
  • Литву - 8%;
  • Азербайджан - 8%;
  • Нідерланди – 8%.

Уточнюється, що імпорту масла практично немає, у найближчі місяці він не відновиться. З того невеликого обсягу, який постачався в Україну в липні, найбільші обсяги завезли з Франції (76%) і Польщі (12%).

Раніше ми писали, що підвищення курсу долара наприкінці липня ще не встигло повною мірою відбитися на роздрібних цінах. Однак молочні продукти трохи подорожчали.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK