"Зернова ініціатива": З українських портів вирушили одразу 6 суден з агропродукцією

Сьогодні відправлене вже друге судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН для боротьби з голодом у світі.
"Зернова ініціатива": З українських портів вирушили одразу 6 суден з агропродукцією
Сьогодні з українських портів вийшли одразу 6 суден із зерном / facebook.com/MinInfra.UA

Сьогодні, 30 серпня, з портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" вирушили одразу 6 суден із зерном. Серед них судно KARTERIA, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН для допомоги населенню Ємену. Про це повідомила у Facebook пресслужба Міністерства інфраструктури України.

Уточнюється, що загалом на борту суден SEAJOY, LADY ZEHMA, SAFFET AGA, SIMAS, MICHALLIS та KARTERIA 183 тис. тонн української агропродукції.

Читайте також:

"Менш ніж за місяць роботи Ініціативи ми експортували майже півтора млн тон агропродукції, і це досить значний результат. Утім, ми маємо вийти на 100-150 суден на місяць і загальною пропускною здатністю 5 млн тонн на місяць із трьох портів Великої Одеси", - зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

За його словами, водночас Україна посилює гуманітарну частину ініціативи. Сьогодні відправлене вже друге судно, зафрахтоване Всесвітньою продовольчою програмою ООН для боротьби з голодом у світі.

Читайте також:

На борту балкера KARTERIA 37,5 тисяч тонн пшениці для Ємену, який знаходиться в стані гуманітарної катастрофи. За даними ООН, там страждають від голоду 16 млн осіб.

У процесі реалізації Ініціативи про безпечне транспортування агропродукції вже 61 судно вирушило з українських портів. На їхньому борту близько 1,5 млн тонн агропродукції, додали в міністерстві.

Публікація Міністерства інфраструктури України у Facebook
Публікація Міністерства інфраструктури України у Facebook

Раніше ми писали, що з початку роботи "зернового коридору" за 22 дні з українських морських портів вийшли 33 кораблі, на борту яких 719 549 тонн агропродукції.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK