Експорт української молочної продукції досяг рекорду за останні два роки

Також збільшується поголів’я промислового свинарства, птахівництва, що пояснюється здешевленням кормів.
Експорт української молочної продукції досяг рекорду за останні два роки
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні в умовах війни активніше розвивається експорт молочної продукції та виробництво м’яса, сфера альтернативних джерел енергії (біоетанол, біогаз, біометан), а також переробка зернових культур. Про це розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Він зазначив, що за результатами серпня експорт молочної продукції показав рекордний показник за останні два роки. Подібне зростання очікується й надалі.

Читайте також:

За словами Висоцького, збільшується поголів’я промислового свинарства, птахівництва. Це пояснюється здешевленням кормів. Тренд на розвиток тваринництва продовжуватиметься й надалі.

Перший заступник міністра підкреслив, що також інвестиції спрямовуються в біоенергетику.

Ще одним напрямком є ​​більш глибока переробка зернових культур: виробництво борошна, готових макаронних виробів, амінокислот тощо. Такі проєкти вже започатковані, але результат слід очікувати за два-три роки. 

Раніше ми писали, що 23 вересня з портів Одеси, Чорноморська та порту "Південний" відправилися 11 суден. На їхньому борту 201 тис. тонн продовольства для країн Азії та Африки.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK