В Україні завершується сезон тепличних томатів: Що з ціною на продукцію

Пропозиція томатів на ринку дещо скоротилася, а їхня вартість почала зростати.
В Україні завершується сезон тепличних томатів: Що з ціною на продукцію
Ілюстративне фото / depositphotos.com

В Україні завершується сезон місцевих тепличних томатів. На сьогодні комбінати продають переважно залишки продукції, а багато хто вже припинив реалізацію та розпочав підготовку до нового сезону. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Пропозиція томатів на ринку дещо скоротилася, а їхня вартість почала зростати. Так, ціни встановлені в межах 50-60 грн/кг, що в середньому на 11% дорожче ніж тижнем раніше.

"Активно підвищувати відпускні ціни виробникам дозволяє дуже обмежена пропозиція томату на ринку, оскільки вибірки в місцевих комбінатах досить невеликі. Водночас попит на цю продукцію досить високий, що й стимулює цінове зростання", - пояснили експерти.

Читайте також:

Зазначається, що при цьому компенсувати нестачу місцевого томату за рахунок імпортної продукції поки не виходить.

Наразі українським виробникам томату вдається вести продаж у середньому вдвічі дорожче ніж за аналогічний період 2021 року. Однак можливе подальше зростання цін у цьому сегменті, оскільки пропозиція томатів із місцевих господарств стрімко скорочується.

Раніше ми писали, що в Україні другий тиждень поспіль дешевшає білокачанна капуста. Зниження цін пояснюється суттєвим збільшенням пропозиції некондиційної продукції.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK