Вивозив до РФ українське зерно з Харківської області: СБУ затримала депутата

Під час захоплення частини Харківської області місцевий депутат одним із перших пішов на співпрацю з ворогом.
Вивозив до РФ українське зерно з Харківської області: СБУ затримала депутата
Депутат із Харківської області вивозив до РФ українське зерно / ssu.gov.ua

Служба безпеки України викрила ще одного ворожого поплічника. Ним виявився депутат однієї із селищних рад Куп'янського району Харківської області. Про це повідомили в СБУ.

Читайте також:

Під час захоплення частини регіону депутат одним із перших пішов на співпрацю з ворогом. Будучи власником декількох сільгосппідприємств, посадовець запропонував окупантам свою допомогу в незаконному вивезенні українського зерна зі Сходу України до РФ.

"Для цього він "перереєстрував" агробізнес у місцевій окупаційній адміністрації й почав сплачувати податки до бюджету РФ. При цьому основну частину зібраного врожаю мав віддавати загарбникам, а те, що залишиться, реалізовувати на території країни-агресора", - йдеться в повідомленні. 

Крім того, зловмисник надав агресорам доступ до власних логістичних складів для базування та ремонту ворожої військової техніки, а також виділяв пальне для її заправки.

Читайте також:

Зазначається, що після деокупації району депутат залишився в селищі та сподівався уникнути покарання. Однак співробітники СБУ викрили його злочинну діяльність і затримали.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Раніше ми писали, що правоохоронці затримали депутата райради з Куп'янська, який постачав молочну продукцію власного заводу окупантам та на територію так званої "ДНР".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK