В Україні знову дорожчає цибуля: експерти назвали ціни та причини

Ціни на цибулю в Україні знову зростають.
В Україні знову дорожчає цибуля: експерти назвали ціни та причини
Ілюстративне фото / EPA/UPG

В Україні знову почали зростати відпускні ціни на ріпчасту цибулю. Оператори ринку вже зараз говорять про можливий дефіцит якісної продукції наприкінці сезону. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, з початку поточного тижня українські фермери підняли відпускні ціни на цибулю в середньому на 16%. Ще минулої п'ятниці основні обсяги цибулі виробники реалізовували в межах 23-26 грн/кг, сьогодні ця продукція надходить у продаж по 27-32 грн/кг.

За словами експертів, приводом для підвищення цін на ріпчасту цибулю стала обмежена пропозиція овочу. Більшість господарств прагнуть розпродати продукцію, якість якої почала стрімко погіршуватися внаслідок тривалого зберігання.

Читайте також:

Водночас виробники воліють залишати якісну цибулю в холодильниках і планують почати її реалізацію не раніше початку весни. Суттєве скорочення обсягів імпортної цибулі з країн Центральної Азії також надає підтримку цінам.

Зазначається, що на сьогодні ціни на цибулю в Україні вже в середньому в 3,2 раза вищі ніж за аналогічний період 2022 року. При цьому виробники впевнені в подальшому подорожчанні цієї продукції, оскільки запаси якісної цибулі в господарствах дуже обмежені.

Раніше ми писали, що за 11 місяців війни вартість борщу в Україні зросла на 21,22%.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK