Ціни на цибулю в Україні досягли рекорду: почім кілограм

Порівняно з минулим роком відпускні ціни на ріпчасту цибулю зросли в середньому в 4 рази.
Ціни на цибулю в Україні досягли рекорду: почім кілограм
Ілюстративне фото / EPA/UPG

Цього тижня в Україні сильно подорожчала цибуля. Відпускні ціни встановили черговий рекорд, подолавши позначку в 30 грн/кг. Про це повідомляють аналітики проєкту EastFruit.

Читайте також:

Так, нині вартість ріпчастої цибулі зросла до 30-35 грн/кг, що в середньому на 11% дорожче, ніж наприкінці минулого робочого тижня. При цьому цінник 35 грн/кг є рекордним за всю історію незалежності України. Порівняно з минулим роком відпускні ціни в цьому сегменті зросли в середньому в 4 рази.

На думку експертів, підвищення вартості буде зберігатися й надалі, оскільки спостерігається ажіотажний попит на цю продукцію, а запаси ріпчастої цибулі в багатьох українських господарствах уже практично вичерпані.

Читайте також:

Крім того, на ціни вплинули постійні перебої з електроенергією, через які стала непридатною значна частина цибулі в сховищах.

"На сьогодні учасники ринку вже говорять про дефіцит пропозиції цієї продукції на українському ринку. При цьому розраховувати на постачання імпортної цибулі не варто, оскільки більшість країн Центральної Азії суттєво скоротили постачання цієї продукції на зовнішні ринки", - йдеться в повідомленні.

Раніше ми писали, що помітне збільшення попиту на тепличні томати в Україні, а також суттєве скорочення пропозиції продукції стимулюють чергове зростання цін у цьому сегменті.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK