Cільгосппідприємства Аурум Груп на Харківщині зазнали значних руйнувань під час окупації - керівник підприємств

На підприємствах Групи викрадено всю техніку
Cільгосппідприємства Аурум Груп на Харківщині зазнали значних руйнувань під час окупації - керівник підприємств
Ілюстративне фото / depositphotos.com

Як повідомили у компанії, сільськогосподарські підприємства «Тавільжанське» та «Куп’янськ Агроінвест» у Харківській області, що входять до складу української багатопрофільної промислово-інвестиційної групи Аурум, зазнали значних збитків та наразі перебувають на лінії вогню, під постійними обстрілами: «Зараз виходить, що половину району вже звільнено, а Тавільжанка, Вільшани та Дворічне перебувають на лінії вогню, – пояснила Оксана Шило, керівник сільгосппідприємств Групи. – Прильотів дуже багато. Зерно перемішане разом із шифером, цементом та дощем. На переробці у нас залишилося близько 400 тисяч тонн зерна пшениці та близько 1 000 тонн ячменю. Поля залишилися неприбраними, кукурудза, соняшник на 1 300 га. До того ж викрадено всю техніку. А комбайни, які за своєю примітивною суттю окупанти не змогли завести – розстріляні впритул».

Як поділилася Оксана Шило, окрім сільськогосподарських підприємств Групи, найбільше у Дворічанському районі Харківської області постраждало сільгосппідприємство «Вільшанськ»: «Це був комплекс на 1.5 тисяч корів, яких доїли роботи. На сьогоднішній день розбомбили усе. Бідолашні тварини ходили в полях голодні, ревли та підривалися на мінах. Поруч господарство «Виселок» теж не може вижити. Росіяни забрали всю техніку. Тварини гинуть, бо немає кормів».

Оксана Шило також розповіла про те, що на працівників підприємств «Тавільжанське» та «Куп’янськ Агроінвест» з боку окупантів здійснювався тиск: «Був дуже сильний тиск. З’явилися качки, як із 90-х, і почали забігати на тракторні бригади та відбирати машини, на переробку зерна – відбирати зерно, намагалися змусити продати зерно. Ми усі разом виходили та відстоювали. Вони поверталися із військовими, теж виганяли. Але зерно ми їм не продавали. Обмінювали всередині між селянами, переробляли та допомагали людям».

Підприємства «Тавільжанське» та «Куп’янськ Агроінвест» Аурум Груп розташовані в Тавільжанці, Дворічанського району Харківської області, в 30-км зоні від кордону з росією. Кількість врожаю в рік – близько 10 тисяч тонн зернових.



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK