Наслідки підриву Каховської ГЕС: Україна може втратити мільйони тонн урожаю

Наразі важко оцінити збитки лівобережжя Херсонщини. Однак відомо, що там зберігалися декількох сотень тисяч тонн зернових.
Наслідки підриву Каховської ГЕС: Україна може втратити мільйони тонн урожаю
Декілька мільйонів тонн українського врожаю може бути втрачено через затоплення / EPA/UPG

Україна може втратити декілька мільйонів тонн урожаю через затоплення внаслідок знищення Каховської ГЕС. Про це в ефірі телемарафону розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Читайте також:

За його словами, на угіддях, які постраждали внаслідок знищення Каховської ГЕС, вирощувалося два основних блоки продукції. Одним із них є овочеві та баштанні культури. Другий блок зернові та олійні культури: соя, кукурудза, соняшник, пшениця. 

"Без джерела водопостачання неможливо вести мову про вирощування продукції овочівництва. Вирощування зернових та олійних культур відбудеться за екстенсивною моделлю з низькою врожайністю", - заявив заступник міністра.

Він також наголосив, що наразі важко оцінити збитки лівобережжя Херсонщини. Однак відомо, що там зберігалися декількох сотень тисяч тонн зернових. На правобережжі втрачено понад 100 тис. тонн врожаю.

Читайте також:

Висоцький стверджує, що найбільшою загрозою для міжнародної продовольчої безпеки є неможливість без зрошення вирощувати декілька мільйонів тонн зернових та олійних культур.

Раніше ми писали, що внаслідок знищення росіянами Каховської ГЕС повністю затоплено єдиний в Україні державний осетровий завод "Виробничо-експериментальний Дніпровський осетровий рибовідтворювальний завод імені академіка С.Т. Артющика".



ТОП-Новини

x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK